Мода та тренди

Вишиванка у класичному чоловічому гардеробі: новий проект від Bespoke

Під час війни Катерина Возіанова, засновниця Indposhiv Bespoke House, поставила перед собою завдання переосмислити класичний чоловічий гардероб. На її думку, авторська вишиванка може стати символом відродження національного духу.

Так у квітні розпочалася реалізація від ідеї та мотивів до створення вишиванки. І сьогодні, в День Вишиванки, вони запустили проект зі створення авторської сорочки, в основі якої візерунки художниці білоруського походження – Руфіни Базлової, яка започаткувала такий напрям, як протестна вишивка. 24 лютого майстриня розмістила першу світлину на підтримку України у своєму профілі, а згодом з’явилася серія, що ілюструє незламність духу українців, яка і лягла в основу орнаменту на вишиванці.

За словами Катерини, авторська вишиванка стане виключним акцентом у чоловічому гардеробі та може одягатися не тільки кожного 19 травня, а й до Дня Перемоги України у війні чи просто кожного разу, коли її власник відчуватиме потребу надихнутися або виразити персональну позицію. Кожен клієнт матиме дві опції: замовити готову сорочку з машинною вишивкою або сорочку, зшиту по індивідуальним міркам та з ручною вишивкою орнаменту. Таку річ можна вдало поєднувати як із повсякденними речами, так і з класичними костюмами. 

Частина коштів від продажів йтиме на допомогу ЗСУ, а один екземпляр вишиванки буде передано до Благодійного аукціону, у якості лота, кошти від продажу якого підуть на реабілітацію українських дітей, що ментально або фізично постраждали через війну.