LifestyleПодорожі

В якому польському місті проживає найбільший відсоток українців?

Жешув або ще як кажуть Ряшев – польське місто в якому кожен третій українець. Найбільший відсоток українців проживає саме у  польському місті, що розташоване поблизу українського кордону та має залізнодорожний вузол. Нині у Ряшеві 35% населення – українці. Станом на 1 квітня 2022 року кількість мешканців міста завдяки біженцям з України зросла на 53% і становить понад 300 тисяч осіб, повідомляє Польське Радіо.

Дослідження показало, що в результаті напливу українських біженців вперше в історії населення Польщі перевищило показник 40 мільйонів осіб.  Автори дослідження зазначають, що такі демографічні зміни можуть призвести до посилення соціальної напруги через ситуацію на ринку праці, поглиблення житлової кризи та погіршення рівня надання окремих послуг.

Що ж до прикордонного Перемишля, через який від 24 лютого 2022 року проїхало найбільше українців, його у переліку міст з високим відсотком громадян України немає.

«Перемишль не має даних про осіб із України, які поселилися в місті. Єдиний показник, на якому можна було б базуватися, – це реєстр мешканців міста. Але переміщені особи не реєструються, тому неможливо вказати кількість, на яку збільшилося населення Перемишля», – пояснює секретар міста Перемишль Даріуш Лапа.