LifestyleПодорожі

Нова програма для українських біженців у Болгарії: що вона включатиме?

Уряд Болгарії запропонував нову гуманітарну програму для вимушено переміщених людей з України. Для розміщення біженців використовуватимуть державні гостьові будинки та заклади, які зареєстровані в Національному туристичному реєстрі Про це пише Bulgarian National Radio. За даними видання, нова програма передбачає 15 левів (близько 240 грн.) на людину на добу за проживання та триразове харчування.

«Ми усвідомлюємо, що програма включатиме переважно не найкращі види розміщення, такі як сімейні готелі та гостьові будинки», – зазначила у відеозверненні віцепрем’єр-міністр з питань належного управління Калина Константинова. Одно- або двозіркові готелі мають майже 175 тис. ліжок. За словами віцепрем’єр-міністра, наразі цей захід забезпечив притулок десяткам тисяч українських матерів з дітьми та фінансово підтрима низку підприємств, які сильно постраждали від кризи Covid-19.

Нагадаємо, що  6 травня 2022 року у Болгарії повідомили, що шукають притулок для 30 тис. біженців з України, а вже 12 травня Болгарія очолила список країн ЄС за кількістю зареєстрованих українських біженців зі статусом тимчасового захисту. Понад 100 тисяч вимушено переміщених людей з України звернулись за тимчасовим захистом у цій країні.