LifestyleДозвілля

Whats Аpp буде ділитися особистими даними своїх користувачів

Всі особисті дані користувачів у всесвітньо відомому месенджері Whats Аpp надійно захищені від третіх осіб, завдяки чому ніхто сторонній не може отримати до них доступу, проте вже незабаром ситуація зміниться не в кращий бік. Як стало відомо, сервіс зробить особисті дані всіх користувачів без винятку доступними для перегляду всіх бажаючих.

Вже в кінці травня 2022 року вийде оновлена ​​версія WhatsApp для комп’ютерів та смартфонів, що працюють на базі Windows, Linux, macOS, Android і iOS. Нове програмне забезпечення принесе оновлення в частині захисту особистих даних. Так, сервіс почне запам’ятовувати, які користувачі увійшли до будь-якого каналу або групового чату, тому можна буде завжди переглянути, скільки людей і хто конкретно перебували в спільноті в той чи інший період часу.

До прикладу, нині, якщо хтось залишає чат, канал або інший груповий простір, інформація про його присутність автоматично видаляється безслідно. Надалі ж користувачі матимуть можливість переглядати список колишніх учасників групових бесід, роблячи це максимально легко. Водночас така інформація буде доступна всім користувачам WhatsApp без винятку, а не тільки адміністрації каналу або його модераторам.

На практиці це означає, що стане легше та простіше «виявляти» конкретних людей, адже можна буде завжди подивитися, хто саме і коли був підписаний на ті чи інші джерела інформації, або просто спілкувався з кимось. Заради чого месенджер вирішив піти на подібний крок не повідомляється, однак серед користувачів є думка про те, що впровадити таку не найприємнішу новацію розробникам довелося після вимог влади США та Європи, які хочуть знати, хто і коли брав участь у групових чатах.