Прес-релізи

В столиці запрацювала виставка «Навала. Київський постріл»

В Національному музеї історії України в Києві відкрилася виставка про оборону від російських окупантів «Навала. Київський постріл». У церемонії відкриття, яка відбулася на День Києва, взяли участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, керівництво НМІУ та бійці Сил територіальної оборони Києва. Виставка «Навала. Київський постріл» – це важливе нагадування про те, що війна в Україні досі триває.

«На виставці представлені артефакти нашої війни та наших перемог – знищена техніка ворога, карти для захоплення наших міст, які їм не допомогли та багато іншого», – прокоментував Ткаченко.

Співавтор виставки, заступник генерального директора НМІУ з наукової та фондової роботи Богдан Патриляк розповів, що серед експонатів, зокрема, спорядження, залишки боєприпасів, медичні картки, документи, одяг, продукти, сімейні фотографії російських загарбників, методички для поширення пропаганди серед населення захоплених регіонів, а також пошкоджені ворогами речі.

Експозиція присвячена героїчній обороні столиці України. Матеріали зібрані співробітниками музею, здебільшого в Приірпінні. Для відвідувачів виставка буде доступною з понеділка, 30 травня 2022 року.

Адреса: Київ, вул. Володимирська, 2.
Сайт: http://www.nmiu.com.ua