LifestyleДозвілля

У Києві з’явились 3D-тури зруйнованими внаслідок війни будівлями

На сайті туристично-культурного хабу «Київ цифровий» з’явились 3D-тури будівлями, зруйнованими та пошкодженими внаслідок розв’язаної росією війни. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

Там можна знайти відзняті у форматі 360⁰ зруйновані російської армією будинки у Шевченківському, Дарницькому, Подільському, Святошинському, Оболонському, Солом’янському районах. В Більшості своїй це житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

Крім того, на сайті містяться панорами зруйнованих міст та сіл, що знаходяться поряд з Києвом: Бородянка, Ірпінь, Буча, Гостомель, Макарів, Горенка, Стоянка.

Як повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко, туристично-культурний хаб Києва вже відвідало понад 100 тисяч користувачів з-понад 30 країн світу. Віртуальні тури доступні на туристично-культурному хабі Києва за посиланням.

«Важливо зафіксувати воєнні злочини рф та поширювати інформацію. Ворог заплатить, а ми обов’язково все відновимо та переможемо», – запевнив Петро Оленич.