LifestyleГастроексперименти

Топ-5 правил зберігання продуктів у морозильній камері

В сезон свіжих овочів і фруктів люди розпочали активну підготовку до можливих проблем з продуктами цієї зими, тому морозильні камери знову заповнюються запасами. Ось п’ять найдієвіших порад, як найкраще зберігати продукти у морозилці.

Створюйте зони. Розподіліть полиці за категоріями: швидке харчування, супи, риба, м’ясо, овочі, фрукти, десерти. Ставте у морозилку лише охолоджені продукти, не теплі і не гарячі. Фасуйте продукти на невеликі порції, яких би вистачило на одне приготування. Тоді ви зможете взяти необхідну порцію, а не розморожувати увесь шматок м’яса, на приклад, щоб відрізати від нього потрібний шматочок.  

Обов‘язково позначте усі продукти та датуйте їх. Маркування кожного замороженого  продукту полегшить вам пошук їжі. Також ви швидко помітите продукти, в яких закінчується термін придатності. Після дати вкажіть назву страви та кількість порцій. Так вам не доведеться здогадуватися, що лежить у тих таємничих контейнерах. Ми завжди думаємо, що знаємо, що лежить у морозилці, але насправді все швидко забувається. Адже заморожені продукти виглядають зовсім інакше, ніж свіжі. 

Нотуйте вміст. Записуйте, що лежить у морозильнику. Вам потрібен якийсь спосіб, аби записати, що лежить у вашій морозилці і що ви звідти вже дістали. Це може бути блокнот, кухонна дошка чи картонка, яку тримайте на холодильнику або на магніті. Словом, записуйте усі заморожені продукти, аби не довелося купувати зайвого або викидати те, про що забули.

Використовуйте роздільники та контейнери. Роздільники дозволяють вам відокремити простір, не втрачаючи в пусту площі. Якщо ви віддаєте перевагу контейнерам, то купіть однотипні, щоб все акуратно укладалося один на одного або збоку. 

Заморожуйте продукти у пластикових зіп-пакетах. Якщо контейнери вам незручні, використовуйте зіп-пакети. Вони дозволять бачити, що знаходиться всередині. Міцно закривайте зіп-застібку, аби всередині не залишилось повітря.