LifestyleПодорожі

Топ-6 європейських країн з найдоступнішими цінами на житло

Багато європейських країн в цей складний час приймають біженців з України безкоштовно, але все більше платоспроможних українців починає замислюватися про покупку власного житла за кордоном. Ось невеликий огляд країн з доступною вартістю житла, що входять до Європейського Союзу.

Болгарія

Болгарія є однією з найдоступніших країн Європейського Союзу та країною, де фіксують найнижчі доходи громадян. Відповідно, ціни на житло тут нижчі, ніж в інших європейських країнах. Бюджетний будинок можна купити у сільській місцевості. Трохи більше, але все ж таки не критично, доведеться заплатити за житло біля моря. І навіть квартира у столиці коштуватиме підйомну суму. Як зазначає ресурс Check in Price, Софія – одна з найдешевших столиць Європи, де ціна за квадратний метр коливається від 1000 до 2000 доларів Ще нижчі ціни в провінційніших регіонах. Так, у місті Велико-Тирнове «квадрат» коштує лише 500 доларів.

Латвія

Незважаючи на своє розташування в Північній Європі, Латвія пропонує одні з найдешевших будинків та квартир у всій Європі. Це стосується навіть Риги. Нерухомість у латвійській столиці коштує в середньому 1500 доларів за квадратний метр. Нерідко можна знайти пропозиції по 1000 доларів за «квадрат» і навіть менше, якщо ви готові зробити ремонт. За межами Риги ціни ще нижчі. Наприклад, у місті Даугавпілс можна знайти квартири, де квадратний метр коштує 300 доларів.

Румунія

Столиця Румунії Бухарест є відносно дорогою, якщо порівнювати ціни з іншими містами Східної Європи. Втім, якщо ви поїдете далі – у невеликих містечках та селищах можна купити досить доступну нерухомість. У таких містах, як Яси або Тімішоара, є квартири, ціна за квадрат яких варіюється від 1000-1500 доларів. У місцевих селах ціна на «квадрат» стартує із 500 доларів.

Албанія

У Албанії чимало дешевих пропозицій. А враховуючи гарні види та прекрасну природу, нерухомість можна купувати як інвестицію. Столиця Албанії Тирана є найдорожчою локацією для купівлі житлової нерухомості в країні. Тут вартість квадратного метра може змінюватися від 1000 до 2000 доларів. А ось на узбережжі ви знайдете одні з найдешевших будинків та квартир у Європі. У місті Саранда, наприклад, можна знайти апартаменти з видом на море за ціною, нижче 1000 доларів за квадратний метр.

Сербія

Нерухомість майже у всіх регіонах Сербії є цілком доступною. Найвищими цінами є «квадрати» у Белграді. Але, подорожуючи на північ, наприклад, у місто Нові-Сад, можна знайти квартири від 1000-1500 доларів за квадратний метр. У сербських селах будинки в хорошому стані продаються за ціною 500 доларів за «квадрат».

Португалія

Хоча ціни на нерухомість у Португалії зросли за кілька десятиліть, більша частина цінових коливань спостерігалася лише у великих містах, таких як Лісабон, Порту та Алгарве. В інших провінціях досі можна знайти бюджетні пропозиції. У Брагансі або Каштелу-Бранці, вздовж кордону з Іспанією, доступні будинки вартістю менше 500 доларів за квадратний метр. Часто в ціну входить гарний сад і тераса.