LifestyleПодорожі

Влада на Балі пропонуватиме охочим п’ятирічні візи

Привабити на Балі «зимівників» і «ІТ- кочівників», а також «духовних туристів» замість звичайних пляжних туристів планує влада Індонезії.  Острів розраховує на туристів, які відрізняються тривалішим перебуванням та вищими витратами. Такі плани влада острова плекала ще до пандемії. Екологічний та «духовний» туризм, спортивні заходи та спеціальна п’ятирічна віза для віддалених працівників мають знову повернути 3,6 мільйона іноземних мандрівників на Балі. Про це заявив міністр туризму Сандіага Уно. Ці заходи мають допомогти створити понад 1 мільйон робочих місць для індонезійців, додав він.

«У минулому три кити нашого туризму були: сонце, море та пісок. Ми розраховуємо на нові тренди – вони поступляться місцем спокою, духовності та стійкості. Таким чином, ми отримуємо найкращу якість та найкращий вплив на місцеву економіку», – сказав Уно в інтерв’ю Bloomberg. Він нагадав, що на Балі скасовано більшість  обмежень на поїздки. Віза ж дозволить її власникам залишатися протягом п’яти років без сплати податків, якщо вони не одержують свого доходу в Індонезії.

«Спрощена обробка віз та частіші польоти мають допомогти країні заманити співробітників глобальних компаній, які дозволяють своїм людям працювати з будь-якого місця. Близько 95% опитаних «ІТ-кочівників» заявили, що Індонезія, особливо Балі, є їхнім «головним» місцем для віддаленої роботи, а ще вони готові подорожувати», – також додав пан Уно.