Кіно

Про Kalush Orchestra зняли документальний фільм

Про переможців Євробачення-2022 – українському гурту Kalush Orchestra зняли документальний фільм. У кінострічці покажуть шлях музикантів до вершини у вокальній кар’єрі. Картина розповість про особисте життя кожного з музикантів та їхню професію.

Фільм зняв телеканал «Суспільне. Культура». Режисером став Владислав Васильченко, який раніше зняв картини життя військових на Донбасі. Автором ідеї та продюсером виступила Юлія Дічук: «Я хотіла дізнатися про кожного з цих надзвичайних хлопців, подивитися, в яких умовах вони зростали, запитати, про що мріяли в дитинстві. Ми хотіли встигнути зняти живі емоції одразу після повернення хлопців із перемогою на Євробаченні».

На екранах картина з’явиться на початку літа поточного року та нагадає глядачам про важливість збереження національної культури, а також занурить в український фольклор. Публіці покажуть унікальні музичні інструменти.

«Крім ідентичності музики, знімальна команда розкриє ще й ідентичність самих музикантів: покаже де, в яких сім’ях та в якому оточенні зростали та розвивалися майбутні тріумфатори Євробачення 2022», – йдеться у заяві «Суспільного».

Зйомки фільму проходили між поверненням колективу з Турину в Італії та від’їздом у тур Європою у трьох областях: Волинській, Івано-Франківській та Львівській.