LifestyleПодорожі

Популярний туристичний острів в Греції йде під воду

Античний грецький острів Делос перебуває під загрозою затоплення через підвищення рівня моря та корозії земної поверхні, повідомило грецьке телебачення ERT. Невеликий острів є частиною Кікладської групи островів і розташований на захід від популярного острова Міконос.

Делос пов’язаний з богами Аполлоном і Артемідою – близнюками Зевса і Літо, які згідно з давньогрецькими міфами та легендами знаходились в дитинстві на ньому, щоб сховатися від Гери. Острів входить до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

За словами Костаса Синолакіса, директора Національної комісії з навколишнього середовища, рівень моря продовжуватиме зростати. Він додав, що це є наслідком зміни клімату. У звіті йдеться, що за сто років рівень Середземного моря піднявся на 50-100см, а північні вітри, що дмуть у районі Делоса, ускладнюють проблему. Є побоювання, що до 2050 року острів може зникнути назавжди.

Експерти зазначають, що Делос – не єдиний острів у регіоні, який перебуває під загрозою зникнення, оскільки існує небезпека для інших островів та прибережних районів у Егейському морі.