LifestyleГастроексперименти

Топ-3 страви зі шпинату

Шпинат – неймовірно корисний дієтичний продукт, що одночасно збагачує організм поживними речовинами та виводить шлаки й токсини з організму. До вашої уваги декілька популярних та смачних страв зі шпинату, що так полюбляють на заході.

Крем-суп зі шпинату

Інгредієнти:
— шпинат 500 гр.
— молоко 600 мл.
— цибуля 2 шт.
— масло 50 гр.
— картопля 1 шт.
— вода 400 гр.

Готуємо. Ретельно помити листя шпинату, довести до кипіння воду й опустити туди на декілька хвилин листя. Дрібно нарізати цибулю та картоплю. Розтопити в каструлі з грубим дном масло та обсмажити цибулю до прозорості. Додати картоплю та смажити з цибулею 5 хвилин. Додати шпинат та трохи води, варити всі овочі разом 15 хвилин. Подрібнити зелену масу в однорідне пюре, додати гаряче молоко (його за бажанням можна замінити вершками так навіть буде смачніше), посолити та варити ще 5 хвилин від моменту закипання. Додати спеції за смаком, та сухарики за бажанням.

Зелені млинці із цільнозернового борошна зі шпинатом

Інгредієнти:
— яйце 1 шт.
— молоко 100 мл.
— пшеничне цільнозернове борошно 100 гр.
— шпинат 100 гр.
— розпушувач 1 ч.л.
— вода 250 мл.
— сіль за смаком.

Готуємо. Збити яйце. Змішати борошно з розпушувачем та додати до яйця добре перемішавши. Окремо в блендері збити шпинат , сіль та молоко. Вилити у тісто і знову добре перемішати.Дати йому настоятися 10-15 хвилин. Добре нагріти пательню та зменшивши вогонь смажити млинці. Начинка може бути будь-якою:  добре смакує м’яса або з вершкового сиру та солоної червоної риби. До млинців моджна подати сметану, змішавши її з часником та зеленню.

млинці зі шпинатом

Пиріг зі шпинатом та сиром з листового тіста

Інгредієнти:
— свіжий шпинат 300 гр. (великий пучок)
— зелена цибуля 1 пучок
— кріп 1 пучок
— яйце 3 шт
— твердий сир 250 гр.
— листкове тісто 500 гр.
— сіль за смаком.

Готуємо. Подрібнити зелену цибулю, кріп та шпинат, зелень з’єднати та посолити. Твердий сир  натерти на тертці та змішати з зеленню. Додати яйця, знову перемішати. Розморожене листове тісто розділити на 2 частини і тонко розкачати. Деко застелити пергаментом та викласти на нього перший слой тіста. Начинку рівномірно розподілити на тісчті, залишивши 2 см вільних по краях. Накрити другою половинкою тіста. Випікати 20-30 хвилин при температурі 200°С, накривши пиріг фольгою після випікання залишити пиріг  на півгодини, аби прохолов.  Якщо вам до вподоби більш крихке тісто, тоді накривати фольгою не варто.

пиріг зі шпинатом та сиром