Подорожі

У Британії виставили на продаж приватний острів із замком

У Великій Британії на продаж виставили приватний острів Вайла, розташований біля узбережжя Шетландських островів. Покупець зможе втекти від цивілізації та натовпу людей. На острові для відокремленого відпочинку є все: сторожова вежа, старовинний замок і дельфіни, що запливають у бухту, отара овець у 200 голів. Про це пише Daily Mail.

Вартість острова та всіх будівель на ньому – 1,75 мільйонів фунтів стерлінгів. Нинішні власники – Річард Роуленд та Дорота Річлік – володіють ним уже три десятиліття. На острові є замок 17-го століття сторожова вежа, котедж з двома спальнями.  У самому замку розташований величезний зал з каміном та старовинними меблями, зимовий сад і навіть таємні ходи. Один з яких веде до господарської спальні, а другий – на кухню.

Розташований острів Вайла у найпівнічнішій частині Великобританії, дуже відокремленому регіоні і, щоб побачити сусідів, доведеться пливти човном близько десяти хвилин.

Острів має 6,5 миль берегової лінії з безліччю захищених бухт та печер, а район славиться вітрильним спортом та риболовлею, пропонуючи повну конфіденційність, спокій та захоплюючі дух пейзажі. На острові гніздяться дикі птахи, біля узбережжя живуть видри, а в бухти запливають косатки і дельфіни.

На острові Вайла раніше селилися неолітичні племена, а потім це було популярне місце стоянки та відпочинку для норвезьких вікінгів, що припливали грабувати британські королівства. Чарівний замок був збудований у 17 столітті для багатого лорда, який приїжджав сюди на риболовлю, а наприкінці 19 століття ним став володіти багатий мірошник із Йоркширу, який влаштовував на острові грандіозні вечірки.