Музика

На одному диханні: лідер гурту Luiku Дмитро Ципердюк розкрив подробиці зйомок кліпу «Сонце на бетонних стінах»

Днями український етно-денс гурт Luiku презентував зворушливу пісню та кліп «Сонце на бетонних стінах» за участю польських артистів: фронтмена рок-бенду Piersi Адама Асанова та фолк-колективу Dikanda. Музиканти з двох країн об’єдналися на творчому фронті заради підтримки України, нагадуючи, що страждання українського народу досі є буденними.

За задумом Дмитра Ципердюка, який виступив режисером відеороботи, учасники гурту Luiku співають на тлі, що ототожнює бомбосховище. Віртуально проекціями на стінах з’являються польські артисти.

«Таким чином ми вирішили питання присутності музикантів із Польщі у нашому кліпі. Оскільки не було можливості виїхати й організувати знімальний процес за межами країни, мені спала на думку така творча ідея», – поділився лідер Luiku.

Власне, Дмитро Ципердюк працював як у кадрі, так і поза кадром, керуючи робочим процесом. Українська частина зйомки відбувалася на сцені Івано-Франківського драматичного театру.

«Для нас надто важливо, щоб люди переживали цю пісню з відеорядом. Ми впоралися буквально за 6-8 годин, усе пройшло злагоджено, на одному диханні, за власним бажанням і завдяки технічній підтримці наших друзів», – додав він.