КіноКультура

В Україні розпочалися зйомки художнього фільму «День, коли я зустрів Спайдермена»

Mamas Production розпочав зйомки художнього фільму «День, коли я зустрів Спайдермена», який є спільним проєктом Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП) та AMO Pictures. Про це повідомили у Об’єднанні Українських Продюсерів.

За даними ОУП, це перші зйомки повнометражного фільму на території України з початку повномасштабної російської агресії. Стрічка розповідає історію волонтерки, яка відкриває у собі надприродні здібності та рятує майбутнє хлопчика з Бучі.

«Хтось знає історію школяра Пітера Паркера, який став Спайдерменом. Хтось чув про мільярдера Брюса Вейна, який одягнув костюм Бетмена. Ми розкажемо історію волонтерки Каті, яка відчула у собі суперсилу», – розповів автор ідеї та со-продюсер фільму «День, коли я зустрів Спайдермена» Антон Скрипець.

Він пояснив, що після початку повномасштабного вторгнення кіновиробництво в Україні зупинилося, ситуація стала буквально кризовою. Та автори проекту «День, коли я зустрів Спайдермена» знайшли ресурси та можливості аби реалізувати художній фільм – запуск відбувся на початку травня, а зйомки тривають і досі – у Львові, Києві та деяких інших містах України.

«Коли Антон прийшов з цією жорсткою, але водночас дуже ліричною історією, мені здалося божевіллям почати зйомки художнього фільму. Але з кожним днем обговорення незвичайного формату фільму, з кожним днем написання сценарію, впевненості ставало все більше. А коли проектом зацікавилися наші партнери з AMO Pictures, стало очевидним, що проект вже на етапі сценарію не залишає байдужим. Варіантів не залишилось – тільки запуск!» – каже співзасновниця ОУП та Mamas Production, Алла Липовецька.

Автори фільму обіцяють незвичні рішення не тільки для українського, але й для світового кінематографу. У фільмі зіграють Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Олеся Жураківська, Катерина Кістень та інші. Реліз фільму «День, коли я зустрів Спайдермена» заплановано на осінь 2022 року. Прем’єра фільму очікується на стрімінгових платформах, фестивалях, телеканалах, а також у кінотеатрах.