LifestyleКраса

Макіяж в спеку: як фарбуватися, якщо за вікном +30°C

Навіть в спекотну погоду іноді  хочеться трохи підкреслити риси обличчя, надати погляду виразності, щоб виглядати трохи яскравіше. Ми зібрали 9 простих, але робочих порад, які зроблять ваш літній макіяж більш стійким та ефективним.

1. Чим менше, тим краще: і коли фарбуєтеся, і коли доглядаєте себе. Якщо на вулиці +30°C, не потрібно слідувати складній багатоступінчастій системі догляду за шкірою з тоніками, лосьйонами, бустерами. Дайте шкірі відпочити, обмежтеся трьома основними баночками: очищаючим, зволожуючим та сонцезахисним засобами. Дайте шкірі відпочити, не нашаровуйте зайвого на обличчя. Поживні маски та сироватки краще залиште для вечірніх процедур.

2. Краще з праймером. Вони допоможуть продовжити життя макіяжу у спеку, а деякі з них навіть замінити тональний засіб. Сучасні праймери не лише вирівнюють тон обличчя, а й зволожують шкіру. А ті, що з відміткою SPF, ще й захищають її від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

3. Водостійка туш.  Вона відмінно тримається на віях протягом дня, незважаючи на спеку та високу вологість. З водостійкою тушшю можна спокійно пірнати на глибину, потрапляти під літню зливу і забути про нарощування вій.

4. Сонцезахисні засоби з тонуючим ефектом. Якщо зовсім відмовитися від тонального засобу не вдається, спробуйте хоча б замінити щільний крем на сонцезахисний флюїд з ефектом, що тонує: рівний тон обличчя + захист від ультрафіолету – чи можна бажати більшого у спеку?

5. Макіяж без хайлайтера. Влітку можна спокійно забути про хайлайтер: у спеку шкіра активно виробляє шкірне сало, так що сяяти на сонці ви будете у будь-якому випадку.

6. Консилер+пудра. Бьюті-парочка, з якою зробити літній макіяж буде набагато простіше, ніж, наприклад, із щільним тональним кремом. Консилер допоможе точково замаскувати недосконалості на шкірі, пудра – зафіксувати макіяж, щоб уникнути неприємностей у вигляді розлучень і основи, що скачається. Візажисти радять наносити розсипчасту пудру спонжем, а не пензлем, щоб досягти природного фінішу на обличчі.

7. Бронзер. Ми завжди «за», якщо потрібно підкреслити, виділити вилиці та смаглявий відтінок шкіри. Візьміть бронзову пудру або крем-гель у відпускну косметичку, щоб додати яскравості образу.

8. Рум’яна. Легкий рум’янець завжди надає обличчю свіжості, тож разом із бронзувальною пудрою у відпустку обов’язково беремо ще й рум’яна. Круто, що сьогодні ними легко можна замінити тіні, помаду і не тягнути з собою купу непотрібної косметики.

9. Фіксатор для макіяжу. Щоб зафіксувати макіяж у спеку, використовуйте фіксуючий спрей для обличчя. Крім того, що засіб здатен швидко освіжить обличчя, продовжить життя макіяжу, фіксатор відмінно матує шкіру та позбавить неприємного відчуття липкості.

І на останок, корисна порада: в літню спеку матуючі серветки для обличча саме те, що завжди має бути поруч з вами і допоможе відмінно виглядати за будь-якої погоди.