Книги

Команда Vogue UA випустить книгу із найбільш знаковими світлинами за 10 років існування видання

Команда жіночого глянцю Vogue UA випустить книгу «9 ½ років Vogue в Україні», в якій представить найзнаковіші світлини, що були опубліковані з моменту запуску української друкованої версії всесвітньо відомого видання. Помилки немає: у назві замість 10 років вказано 9 ½ як відсилання до тимчасової призупинки випуску журналу та вкраденого у всіх українців часу через повномасштабну війну.

«Навесні 2013-го вийшов друком перший номер українського видання, і по десятьох роках ми планували низку проєктів і заходів, що мали вшанувати унікальність пройденого шляху. На жаль, повномасштабне російське вторгнення в Україну завадило втіленню святкових задумів уповні, – розповідає Пилип Власов, головний редактор видання. – У березні 2022 року ми ухвалили важке рішення – тимчасово зупинити видання друкованої версії журналу й налаштувати наші онлайн-платформи відповідно до потреб воєнного часу. Утім, ми дедалі дужче віримо, що голос Vogue UA – це гучний і творчий спосіб опору. Тож ми вирішили випустити колекційне книжкове видання – антологію під назвою «9 ½ років Vogue в Україні», – що демонструє найкраще зі створеного командою Vogue UA за десятиліття та дарує читачам можливість відчути: ми завжди разом. Відсутні пів року в назві – це відсилання до трагічних подій війни, які тимчасово зупинили нашу діяльність, до сьогодення, вкраденого в нас так само, як у кожного українця». 

Геніальну передмову до книги написала Анна Вінтур: «Креативність письменників, фотографів, дизайнерів, моделей і решти громадян країни здолає все. Я щиро сподіваюся, що українці зможуть зробити навіть більше, – і знову процвітатимуть. Ми всі хочемо, щоб ця трагічна війна закінчилася перемогою українців, щоб якнайшвидше розпочалося відновлення».

У виданні представлено культові фото з архівів, що охоплюють десятирічну історію модного сторітелінгу Vogue UA. До книги ввійшли портрети зарубіжних та українських знаменитостей, представників культурної еліти, активістів і спортсменів. Vogue UA, визнаний у всьому світі завдяки радикальній креативності та характерному голосу, знову робить культурну й естетичну заяву, попри обставини.

Книга вийде з друку у вересні, та зараз можна передзамовити видання по спеціальній ціні за посиланням: Книга «9 ½ років Vogue в Україні». Частину прибутку від продажу книги буде спрямовано до київського Музею Івана Гончара, на відновлення та збереження української культурної спадщини.