Кіно

«Я працюю на цвинтарі»: вийшов тизер першої української чорної комедії

Фільм «Я працюю на цвинтарі», оснований на однойменній збірці українського письменника Павла Белянського, стане третім, який глядач зможе переглянути на великих екранах від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Раніше картину показували на різних фестивалях по всьому світу. 

Глядач побачить об’єднання чорного гумору та драми. Головна ідея – показати справжнє життя з початком та неминучим фіналом, його дивовижність та жагою до життя.

В центрі сюжету – Олександр, в минулому архітектор, наразі працює на цвинтарі та має свою контору з виготовлення пам’ятників. Кожного дня до нього приходять нові люди для замовлення пам’ятників близьким. Життєві ситуації, іноді – сумні, іноді – комічні. Але і в житті головного героя є таємниця, яка не дає йому стати щасливою людиною.

Фільм у 2019 році виграв грант Українського Культурного Фонду (УКФ) на продакшен повнометражного художнього фільму у копродукції з Польщею. Загальний бюджет на виробництво стрічки склав ₴21,40 млн, з них УКФ оплатив 70 % (14,98 млн.)

В український прокат фільм вийде вже 15 вересня 2022 року.

https://www.youtube.com/watch?v=pAlvmVL_Kh0