Книги

Письменник Марк Лівін готує книгу про війну

Український письменник Марк Лівін розповів, що пише книгу про російсько-українську війну. Його співавтором є психотерапевт Ілля Полудьонний, пише НВ.

«Ми з Іллею пишемо книгу про війну. Ніколи не думав, що доведеться за життя щось таке писати. Ну, там вигорання, прокрастинація, депресія, циклотимія, тощо. У психології так багато цікавого, про що варто розповісти. Але це ніяк не мала бути війна», – написав Лівін в Instagram.

Письменник додав, що не вірив у те, що в Україні можлива повномасштабна війна. Тепер він хоче в своїй новій книзі пояснити, як переживається війна з точку зору психології. «Я повернувся в Україну 23 лютого. Я був з тих, хто рятувався запереченням. Ну, яка війна? Я сплачую за товари в магазині годинником, маю швидкісний інтернет в будь-якому куточку країни, моя країна – попереду всього світу у питанні діджиталізації. А війна – це щось про минуле, коли світ вирішував питання грубою силою, за допомогою газлайтингу та насилля. Як виявилося, моя психіка діяла примітивно. Я це вже дізнався постфактум. Наш фокус – переживання людьми катастрофічної події з точки зору психології. З усіма його фазами. Хочемо написати книгу, яка могла б повною мірою пояснити тим, хто цікавиться, які процеси відбувалися у нашій психіці протягом щонайменше перших 5−6 місяців вторгнення», – написав він.

Лівін повідомив, що «у книзі будуть також особисті історії та історії читачів та слухачів, як ілюстрації до подій, про які ми розповідаємо у книзі». Автори планують видати книгу цього року.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Марк Лівін (@marklivin)