Кіно

У Польщі розпочались зйомки локальної версії українського серіалу «Слуга народу»

Польська компанія замовила виробництво локальної адаптації комедії Володимира Зеленського «Слуга народу», сповіщає Mediasat.

Компанія Polsat замовила створення локальної адаптації комедії «Слуга народу» – серіалу, в якому свого часу знімався український президент Володимир Зеленський. Вона вийде під тією ж назвою «Слуга народу» («Sługa Narodu» польською). Режисером серіалу виступить Мацей Беліньський, а роль простого чоловіка, якого випадково обрали на посаду президента, зіграє Марцін Гицнар.

Оригінальна версія «Слуги народу» виходила в Україні протягом трьох сезонів на телеканалі «1+1». Серіал зробив Володимира Зеленського популярним, і, відштовхуючись від вигаданого сюжету, він пішов у політику та виграв президентську кампанію 2019 року.

Серіал, права на дистрибуцію якого має компанія Eccho Rights, викликав великий міжнародний інтерес після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

«Це надзвичайно сильна історія – комедія, але така, яка змогла достукатися до сердець простих українців настільки, що у підсумку змінила політичну ситуацію у середині країна, а заразом вплинула на хід світової історії. Природно, що ми з нетерпінням чекаємо можливості побачити, яке майбутнє чекає на польську версію», – сказав виконавчий директор Eccho Rights з питань продажів у країнах Центральної і Східної Європи та Африки Беркін Налбантли.