Прес-релізи

У Чернігові відкрили виставку антивоєнних карикатур

У чернігівському Туристичному інформаційному центрі 27 травня 2022 року відкрили Міжнародну виставку політичних та антивоєнних карикатур. Вона представлена у рамках міжнародного конкурсу під усім відомим з початку війни гаслом «Русскій воєнний корабель, іди на ***!».

Експозиція – це твори більш як 40 художників з України, Ізраїлю, Польщі, Греції, Німеччини, Румунії, Індії, Італії, Швеції, Нідерландів, США, Франції, Австрії, Мексики та інших. Загалом автори з 25 країн представили понад 300 робіт. Про це присутнім розповіла віцепрезидентка Національної туристичної організації України Тетяна Чичкалюк. За її словами, така ідея народилася у всесвітньому клубі одеситів, потім долучилися карикатуристи Одеси, Миколаєва, Києва та інших міст.

«Ми думали: чи правильно робимо, чи треба посміхатися? Але прийшли до висновку, що сатира – то є вбивча сила», – зауважила Тетяна Чичкалюк. 

Перша виставка відбулася в Миколаєві, потім в Одесі та Києві. Після цього творчі роботи приїхали до Чернігова. Далі виставка подорожуватиме іншими українськими містами. Організатори мають намір представити експозиції і у Європі, а також долучити до неї ще й дитячі комікси.

В Чернігів організатори привезли карикатури на запрошення Управління культури та туризму Чернігівської міської ради. З представленою виставкою усі бажаючі можуть ознайомитися протягом тижня, завітавши до Чернігівського ТІЦ.