LifestyleПодорожі

Топ-5 чарівних маршрутів Німеччиною для бюджетної подорожі потягом

Протягом трьох місяців – у червні, липні та серпні 2022 року – в Німеччині буде доступна акція: квитки на потязі за 9 євро. Квиток дійсний для транспортних пропозицій Deutsche Bahn – потяги RB, потяги RE, U-Bahn, S-Bahn, автобуси й трамваї.

Пропозиція від залізниці Німеччини викликала чималий ажіотаж серед жителів країни та іноземних мандрівників й вже отримала назву: «Найкраща пропозиція в історії залізничних подорожей по Німеччині».

«Можливо, це найкраща пропозиція в історії німецьких залізничних подорожей: три літні місяці 2022 року багато поїздок на потязі будуть коштувати всього 9 євро (9,50 доларів США)», – пише видання DW.

Равенський міст у Шварцвальді. Масивний ліс та старий віадук

Не пропустіть маршрут навколо Шварцвальда, що перетинає Равенський міст на півдні Німеччини. Шварцвальд – мальовничий гірський масив у землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини. Простягається з півночі на південь вздовж річки Рейн. Найвища точка – гора Фельдберг висотою 1493 метрів. Масив покритий густим хвойним або буковим лісом, тут безліч мальовничих гірських озер.

Равенський міст – красивий 58-метровий віадук, спочатку споруджений у 1885 році. Міст був підірваний німецькими військами в кінці Другої світової війни. Його відбудували в 1947-1948 роках. 

Шварцвальд

Верхній і Середній Рейн. Долина замків та виноробень

Одна з найкрасивіших частин – долина верхнього Середнього Рейну, яка з’єднує Бінген, Рюдесгайм і Кобленц. Цей знаменитий серед мандрівників виноробний район, усіяний замками й чарівними селами. Об’єкт був внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2002 році. Обов’язково насолодіться місцевістю біля Рейну  під поїздки поїзда цим 67-кілометровим маршрутом.

Маршрут вздовж річки Мозель. Місто Кобленц і колоритні села

Подорож річкою Мозель – ще один захоплюючий залізничний маршрут в Німеччині. Почніть поїздку з міста Кобленц, де зустрічаються річки Рейн і Мозель, а потім прогуляйтеся вздовж численних виноградників і замків. А також – мальовничих сіл, таких як Кохем-ан-дер-Мозель. Deutsche Bahn управляє лінією Мозеля від Кобленца до Тріра. Низька ціна за проїзд на поїзді по маршруту робить більш доступною зупинку і дегустацію місцевих вин по дорозі.

Річка Мозель

Ліндау та Боденське озеро серед альпійських вершин

Залізничні колії вздовж Боденського озера на півдні країни, ще один чудовий варіант захоплюючої подорожі поїздом по Німеччині. Наприклад, поїзд RE5 відправляється зі Штутгарта, а його кінцева зупинка – у баварському місті Ліндау.

Боденське озеро, відоме також як озеро Констанц  найбільше і одне з найглибших озер в Альпах, яке вражає своїми великими розмірами і неймовірними пейзажами навколо. Розташоване на кордоні Німеччини, Швейцарії та Австрії. Через Боденське озеро протікає річка Рейн. На узбережжі Боденського озера розташовується низка фешенебельних курортів.

Перед кінцевою зупинкою  ви зможете дослідити старе місто на острові Ліндау. Цке історично багате місто в Німеччині, в землі Баварія. Належить до числа найпопулярніших у туристів міст цього регіщну. Численні пам’ятки міста не залишать вас байдужими.

Боденське озеро

Мюнхен-Зальцбург. З Баварії до Австрії

Поціновувачі подорожей на поїзді можуть проїхати залізницею з Мюнхена в Баварії через Альпи до красивого австрійського міста Зальцбург, маршрутом по лінії Баварського меридіана. На такий поїзд теж можна придбати квиток всього за 9 євро. Зальцбург розташований в Західній Австрії і є четвертим за розмірами містом країни після Відня, Граца і Лінца.

Унікальне місто, де гармонійно поєднуються і красиві природні ландшафти, і старовинна архітектура. Серед туристів Зальцбург насамперед відомий тим, що тут народився відомий композитор Вольфганг Амадей Моцарт.