LifestyleПодорожі

Культовий плавучий ресторан з фільму про Бонда затонув у Гонконгу

Популярний серед туристів плавучий ресторан, який був відомою пам’яткою Гонконгу, затонув за кілька днів після того, як його відбуксирували з гавані, де він працював майже 50 років, інформує BBC.

За інформацією його материнської компанії, ресторан «Jumbo» перекинувся в Південно-Китайському морі на шляху до невідомого місця. Він затонув 19 червня 2022 року неподалік Парасельських островів після того, як «потрапив у несприятливі умови», повідомила Aberdeen Restaurant Enterprises. «Глибина води на місці події становить понад 1000 метрів, що дуже ускладнює проведення рятувальних робіт», – додали у відомстві.

Дотого ж в  Aberdeen Restaurant Enterprises заявили, що «дуже засмучені інцидентом», але ніхто з членів екіпажу, на щастя, не постраждав.

Відомо, що понад 3 мільйони гостей скуштували там кантонську кухню за роки існування закладу, зокрема його відвідали: королева, Том Круз та Річард Бренсон. Він був показаний у кількох фільмах, у тому числі у фільмі про Бонда, але пандемія завдала бізнесу непоправних збитків. Ресторан був закритий  для відвідувачів ще з березня 2020 року через пандемію COVID-19.